Redson Music

Over mij.

Niels albers

Ik ben Niels Albers, 20 jaar en ik studeer Communicatie aan de Christelijke Hoge School in Ede. Naast dat ik een vrij normale student ben heb ik een groot verlangen om God te aanbidden. Nu zijn er heel veel, maar dan ook echt heel veel, verschillende manieren om dit te kunnen doen. Ik zelf doe dit het liefst door Toetsen te spelen in kerken en mensen door middel van aanbiddingsmuziek bij God te brengen. Het gevoel wat ik krijg als ik God bezig zie in een kerk is onbeschrijfelijk. Ik sta er zo versteld van hoe God levens kan veranderen van het en op het andere moment.

Redson music

Geschiedenis

Toen ik een jaar of 14 was begon ik met piano spelen in mijn eigen kerk bij tienerdiensten. Ik mocht erbij omdat ik een paar akkoorden kon spelen. Voor het eerst kwam ik in aanraking met Aanbidding en stond ik mensen te begeleiden bij het zingen over God. Dit was erg nieuw voor mij. Op dat moment had ik nog lang niet door wat de waarde hiervan was en wat een voorrecht het is om mensen bij de troon van God te mogen brengen. Naast dat ik in de kerk actief was als super coole pianist (zo voelde ik me dan) was ik natuurlijk ook een jongen die vol in de puberteit zat en op school een hele ander houding aannam als in de kerk. Muziek zat in mij zowel in de kerk als op school. Buiten de kerk werd ik namelijk DJ. Ik draaide op de meest gekke feesten en ik voelde me geweldig.

Keuze

Totdat God tot mij sprak, ik moest een keuze maken. Het contrast tussen zaterdag avond draaien in een club en zondag ochtend piano spelen in de kerk was te groot. Het is zo bijzonder hoe God in zo’n situatie kan ingrijpen. Ik kon geen keuze maken omdat ik het beide te leuk vond. Maar ik kan echt met 100% overtuiging zeggen dat God mij geholpen heeft het draaien voor op dat moment achter me te laten en vol te gaan investeren in het piano spelen in de kerk. Ik ging me steeds meer verdiepen in de grote Worship bands zoals Hillsong, Elevation, Bethel, enzo… Hoe kon het toch dat alles zo goed klonk, alles klopte, geen afleiding en toch draaide het allemaal om God aanbidden. Ik kon zelfs in Youtube video’s God ervaren.

Droom

Ik ging me steeds meer verdiepen in de professionaliteit in aanbiddingsmuziek. Ik leerde hoe Aanbiddingsnummers in elkaar zaten en ging samen met de band steeds een stapje professioneler. Ik was jong maar ik had een droom, ik wilde vol voor God leven en het liefst van piano spelen in kerken mijn baan maken. Om deze droom uit te werken heb ik in het jaar 2019/2020 een Worship College gevolgd bij Mozaïek Worship. In deze college heb ik zo veel mogen leren over het geestelijke en praktische als het gaat om aanbiddingsmuziek.

Redson music

Heden

Als ik nu zelf dit verhaal teruglees ben ik God zo erg dankbaar. Hij wist vanaf moment 1 wat het beste voor mij was en dat werd duidelijk ook. In kerken toetsen spelen vind ik het leukste wat er is en ik haal er zo veel energie uit!

Op dit moment speel ik toetsen in veel verschillende kerken en bands. Met mijn eigen band “Delight Worship” speel ik het meest. Ook zijn we bezig met eigen muziek te schrijven en uit te brengen. Verder speel ik als vaste toetsenist bij “Firenight The Hague” en bij World Servents. Naast dat ik veel toetsen speel ben ik ook producer. De kennis die ik heb als producer kan ik tevens goed inzetten voor Worship. Ik breng onder mijn eigen artiestennaam “Redson” eigen nummers uit. Ook Produceer ik op albums van andere artiesten zoals de Christelijke Dj Roberto Rosso.

Naast dit allemaal ligt mijn hart bij het band coachen. Ik merk hoe opgewonden ik kan raken als het gaat om professionaliteit in bands. Als er onduidelijkheid heerst in een band komt dat over in de zaal en vele zullen afgeleid raken. Als gevolg dat ze minder makkelijk God kunnen aanbidden. Nu komen we op het punt waarom ik deze website en deze Ableton Cursus ben begonnen. Ik zie om me heen dat vele kerken helaas niet de mensen hebben die genoeg verstand hebben van techniek. Goeie techniek is naar mijn mening iets wat het verschil kan maken tussen een goed georganiseerde dienst en een hele rommelige dienst. Ik heb het heel erg op mijn hart om hier verandering in te mogen brengen. Ik heb zo’n grote passie voor techniek in kerken dat ik hier graag uw gemeente in wil helpen. Dit doe ik door een Ableton Cursus aan te bieden. Meer informatie hierover onder het kopje Ableton Workshop.

Toekomst Visie

Persoonlijk zou ik het zo graag willen zien dat kerken groeien in de kwaliteit en professionaliteit van aanbiddingsmuziek. Met als gevolg dat er minder afleiding zal zijn en de mensen in de zaal zich 100% op God kunnen focussen. Het praktische en geestelijke ligt dichter bij elkaar dan de meeste mensen zullen denken. Het doel is om God te aanbidden het middel is een nummer kiezen in de juiste toonsoort, juiste snelheid, juiste volgorde en de juiste dynamiek. Ableton kan hierbij geweldig helpen.

Contact
chevron-downcross-circletext-align-right